Mogelijkheden in airconditioning & ventilatie

Airconditioning systeem: 4-in-1

Bij een airco wordt nog te vaak alleen aan koelen van kantoorruimtes gedacht. Maar moderne airco’s kunnen veel meer en worden meer en meer ingezet als allround klimaatbeheersers.

Het zijn namelijk kleine warmtepompen die werken op het principe van lucht/lucht, een van de mogelijke toepassingen van warmtepompen. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt om ruimtes te koelen maar ook om snel en efficiënt te verwarmen en te ventileren. Voor verwarming worden ze vaak ingezet als snelle oplossing in het tussenseizoen: als een ruimte snel moet worden opgewarmd maar een constante verwarming tijdens de dag niet noodzakelijk is.

Wanneer je hoofdverwarming een tijdje niet beschikbaar is omwille van een renovatie kan deze manier van verwarmen ook tijdelijk worden ingezet.

Een bijkomende eigenschap is van een airco is dat ze heel goed zijn in het ontvochtigen van ruimtes (dit maakt het een zeer geschikte technologie om toe te passen in je badkamer) en het ventileren van ruimtes om een optimaal binnenklimaat te verkrijgen.


Ontvang je graag een offerte?
Dat kan. Vraag je HVAC offerte aan en we bezorgen je een offerte op maat van jouw project. Volledig vrijblijvend.

Toshiba Airconditioning
Samsung WindFree™ airconditioning - Ambrava

Airconditioning en ventilatie


Infrarood verwarming

Een onderschatte verwarmingsmethode, vooral omdat deze elektrisch werkt. Maar omdat we allemaal van het gas af moeten en elektrisch moeten gaan verwarmen zal deze verwarmingsmethode zeer interessant worden. Bijvoorbeeld door de eenvoudige installatie, één voedingskabel. Hierdoor zal het een zeer goede verwarming zijn om uw badkamer te verwarmen bij verbouwingen. Omdat deze verwarming 1kw energie omzet in maar 1kw warmte zou men zeggen dat ze duur is, maar niets is minder waar. Doordat de meeste verwarmingen de omgeving gaan verwarmen (lucht) gaat infrarood de aanwezige objecten (mensen) opwarmen. Hierdoor zal het direct een behaaglijk gevoel van warmte geven.

Toepassingen:
  • Woning: glazen schilderij, metalen fotopaneel
  • Badkamer: plafond verlichting, spiegel, handdoekendroger
  • Terras: paneel
  • Slaapkamer: paneel, verlichting

Ontvang je graag een offerte voor infrarood verwarming?
Vraag een vrijblijvende offerte aan en we bezorgen je een prijs op maat van jou wensen.Warmtepomp